Redusert åpning 9. og 10. januar

Vi står nå i en situasjon med nye begrensninger i sosial aktivitet og oppfordringer om å være svært forsiktige. Vi ønsker å være ansvarlige overfor den felles dugnaden som vi alle nå må ta del i, og en begrensning i bruken av Mattisstua vil være et bidrag til dette.

Samtidig er vi inne i en ekstra kald vinterperiode – noe som gjør at Mattisstua ville bli brukt oftere for å varme seg for våre alpingjester. Erfaringsmessig er kommende helg den minst besøkte helga i vintersesongen, og etter en samlet vurdering av dette har vi nå bestemt at lørdag 9.1 og søndag 10.1 vil vi ikke ha servering eller alminnelig åpent i Mattisstua. Vi holder også den største heisen/bakken stengt denne helgen.

Barnebakken og den minste heisen vil vi holde åpent med åpningstider lørdag og søndag 11.00 -16.00. I Mattisstua stenger vi serveringsdelen, men det vil være tilgang til den ytterste toalettdelen. På denne måten ivaretar vi et tilbud for våre yngste gjester.

En «ekstra gevinst» ved å stenge denne helgen, er at vi kontinuerlig kan produsere snø. Normalt har vi dekket alt i bakken i slutten av januar, men slik det ligger an nå vil vi mer eller mindre kunne være ferdig produsert i løpet av neste uke. Dermed vil vi tidligere enn ellers kunne tilby en komplett bakke, ikke minst med den oppgraderte parkdelen som vil åpnes på østsiden av toppen av bakken.

For de som har kjøpt sesongkort og har planlagt med en aktiv alpinhelg på Furutangen, kan vi love at vi kommer til å utvide sesongen med åpningstider utover det vi har gjort tidligere. Enten i form av lengre åpningstider i ferieperioder (vinterferie/påske), eller om forholdene tilsier det – forlenger sesongen med en uke etter påsken.

Vi understreker at endringene i første omgang er ment å gjelde kun kommende helg. I løpet av en uke regner vi med at det vil bli større sikkerhet i forhold til smittespredningssituasjonen etter julefeiringen, og vi tar sikte på «normale» åpningstider fra og med 16.1 – dog med de smitteverntiltak og forsiktighetsregler vi allerede har innarbeidet.

Vi ber om forståelse for denne avgjørelse og ønsker alle velkommen tilbake om kort tid!

Eventuelle spørsmål knyttet til dette, rettes til Jan på 90995199 eller jan@furutangen.no .