Langrenn

Drone-video fra løypen. Slå på lyden for maks effekt!

Turløyper

Med utgangspunkt fra Furutangen, kjøres nær 90 km med topp preparerte løyper. Løypekjøring i området gjøres av Furutangen Drift AS samt at Osen Turforening vedlikeholder og kjører den delen av løypenettet som strekker seg lengst syd og mot Osensjøen. Hele løypenettet strekker seg altså fra rv 215 mellom Osen og Slettås – via Furutangen og helt til Blikkfjellet i nord.

Lysløype

På Furutangen finner du en av landets lengste og fineste lysløyper for langrenn. Det er flere valgmuligheter til lengde og traséer og lengste trasé er 5,5 km med spennende høydeprofiler. Løypa går i sin helhet «midt» i hytteområdet -omkranset av ulike felt. Løypa er lyssatt med LED-lys og gir minimal lysforurensning i landskapet. Lyset står på fra mørkets frembrudd til kl 22.30 i skisesongen. Så fort naturlige snøforhold tilsier det, etableres en skulder på en av sidene utenfor klassiskspor som er reservert for de uten ski på beina.

Tidligsnø og kunstsnø

Siden 2019 har vi lagret kunstsnø under flis for å kunne tilby tidligst mulig sesongstart. Vi legger dette ut i den øverste halvdelen av lysløypa slik at vi kan tilby en runde på 2,5 km sammenhengende og med gode tekniske variasjoner. Vi legger «full» maskinbredde med doble klassisk-spor og skøytetrasé.

Den delen av lysløypa som ikke legges med «tidligsnø», er 100 % dekket med kunstsnøanlegg. I praksis betyr dette at vi normalt fra starten av november kan tilby langrennsforhold med 2,5 km løype, og fra ca 1. desember har vi erfaringsmessig resten av lysløypa og til sammen 5,5 km åpent.

Konkurranser

Vi har ikke etablert oss som en fast konkurransearena, men har langrennsforhold, løypeprofiler og praktiske fasiliteter som gjør at vi av og til brukes som reservearena eller arena for spesielle arrangement. Les for eksempel hva Kondis skrev om et av de to skirennene i Tour de Hedmarken som ble arrangert på Furutangen sesongen 20/21:

Furutangenrennet smittesikkert arrangert av Åslia og Strandbygda – KONDIS – norsk organisasjon for kondisjonsidrett.

Vi har i tre år på rad vært arrangør av Kick The Limit – åpent mesterskap for utviklingshemmede i langrenn og alpint i regi av Norges Skiforbund: Tidligere Kick The Limits arrangement (skiforbundet.no).

Åpningstider Skisenter vinteren 2021/22

Mer info kommer i november.

Åpningstider Mattisstua desember 2021

Fra og med uke 47

Lørdag 13:00 – 17:00
Søndag 13:00 – 17:00

Fra og med lørdag 27. november vil åpningstidene på Mattisstua være fra kl 13.00 - 17.00. Middagsservering på søndager fra kl 14.00.

Lørdag 27.11 - Førjulshelg:
- Fakkeltog fra verkstedhallen v/Mattisstua, fremmøte kl 18.00
- Tenning av julegrana på Gamle Furutangen kl 18.30
- Familiejulebord på Mattisstua kl 19.00 (påmelding til jan@furutangen.no)

Søndag 28.11 - Førjulshelg:
- Juleverksted på Mattisstua kl 10.00 - 12.00 (påmelding til jan@furutangen.no)

Nyheter fra Furutangen